New sustainable design from IKEA

IKEA et et brand der har været en del af mit liv i mange år og som jeg har samarbejdet med flere gange. Jeg har ikke altid været klar over, hvor dygtige og fremme i skoene IKEA egentlig er. Det var først da jeg besøgte deres hovedkontor i Sverige, at det virkelig gik op for mig hvor detaljeret en design proces de har og at de kun arbejder ud fra værdier.

IKEA er også frontløber på bæredygtighed og arbejder hen imod at vi en dag kan få møbler på abonnement og aflevere dem tilbage igen, så de kan blive genanvendt til nye møbler.

Deres nyeste bæredygtige design er KNIXHULT – en lampe hvor bæredygtigheden er tænk ind, helt fra den spæde design process. Den er lavet af bambus som er et CO2 neutralt materiale og ofte bliver kun 18 pct. af det rene bambus brugt, men til KNIXHULT har IKEA valgt at inkludere den mørke bambus, der normalt kasseres, og dermed bruge hele 65 pct.

“Denmark has the gift highest material footprint in the world per capita.” – IKEA

Selvom vi måske føler at vi gør en indsats mod en mere miljøvenlig planet, så kan vi hurtig blive enige om, at vi kunne gør meget mere. Og at starte med at købe miljøvenligt design ville være et stort skridt i den rigtige retning.

KNIXHULT findes i 3 forskellige udgaver og kan købes her.

IKEA et et brand der har været en del af mit liv i mange år og som jeg har samarbejdet med flere gange. Jeg har ikke altid været klar over hvor dygtige og fremme i skoene IKEA egentlig er. Det var først da jeg besøgte deres hovedkontor i sverige at det virkelig gik op for mig hvor detaljeret en design proces de har og at de arbejder ud fra værdier. 

IKEA er også frontløber på bæredygtighed og arbejder hen imod at vi en dag kan få møbler på abonnement og aflevere dem tilbage igen så de kan blive genanvendt til nye møbler.
IKEA et et brand der har været en del af mit liv i mange år og som jeg har samarbejdet med flere gange. Jeg har ikke altid været klar over hvor dygtige og fremme i skoene IKEA egentlig er. Det var først da jeg besøgte deres hovedkontor i sverige at det virkelig gik op for mig hvor detaljeret en design proces de har og at de arbejder ud fra værdier. 

IKEA er også frontløber på bæredygtighed og arbejder hen imod at vi en dag kan få møbler på abonnement og aflevere dem tilbage igen så de kan blive genanvendt til nye møbler.

_

IKEA is a brand that has been a part of my life for many years. I have not always been aware of how first mover IKEA really is and how much they do to be sustainable.

Their latest sustainable design is KNIXHULT – a lamp in which sustainability is fully integrated from the very early design process. It is made of bamboo which is a CO2 neutral material. Normally 18 per cent. of the pure bamboo gets used but for KNIXHULT, IKEA has chosen to include the dark bamboo, which is usually discarded, and thereby using up to 65 per cent.

KNIXHULT is available in four different sizes.

IKEA et et brand der har været en del af mit liv i mange år og som jeg har samarbejdet med flere gange. Jeg har ikke altid været klar over hvor dygtige og fremme i skoene IKEA egentlig er. Det var først da jeg besøgte deres hovedkontor i sverige at det virkelig gik op for mig hvor detaljeret en design proces de har og at de arbejder ud fra værdier. 

IKEA er også frontløber på bæredygtighed og arbejder hen imod at vi en dag kan få møbler på abonnement og aflevere dem tilbage igen så de kan blive genanvendt til nye møbler.
IKEA et et brand der har været en del af mit liv i mange år og som jeg har samarbejdet med flere gange. Jeg har ikke altid været klar over hvor dygtige og fremme i skoene IKEA egentlig er. Det var først da jeg besøgte deres hovedkontor i sverige at det virkelig gik op for mig hvor detaljeret en design proces de har og at de arbejder ud fra værdier. 

IKEA er også frontløber på bæredygtighed og arbejder hen imod at vi en dag kan få møbler på abonnement og aflevere dem tilbage igen så de kan blive genanvendt til nye møbler.
IKEA has also made other products using recycled materials like chairs and towels.
IKEA et et brand der har været en del af mit liv i mange år og som jeg har samarbejdet med flere gange. Jeg har ikke altid været klar over hvor dygtige og fremme i skoene IKEA egentlig er. Det var først da jeg besøgte deres hovedkontor i sverige at det virkelig gik op for mig hvor detaljeret en design proces de har og at de arbejder ud fra værdier. 

IKEA er også frontløber på bæredygtighed og arbejder hen imod at vi en dag kan få møbler på abonnement og aflevere dem tilbage igen så de kan blive genanvendt til nye møbler.
IKEA et et brand der har været en del af mit liv i mange år og som jeg har samarbejdet med flere gange. Jeg har ikke altid været klar over hvor dygtige og fremme i skoene IKEA egentlig er. Det var først da jeg besøgte deres hovedkontor i sverige at det virkelig gik op for mig hvor detaljeret en design proces de har og at de arbejder ud fra værdier. 

IKEA er også frontløber på bæredygtighed og arbejder hen imod at vi en dag kan få møbler på abonnement og aflevere dem tilbage igen så de kan blive genanvendt til nye møbler.
Photos © September edit
Leave a Reply

\ASAS\ © design by BLOG MILK