Huset med det runde vindue

Vores hus er fra 1964 og tegnet af en lokal tegnestue. Det ligger lige op til en skov og der er en del arkitekttegnede huse lige i det område, alle fra omkring 60’erne. Der findes en håndfuld gamle tegninger af huset og nogle af dem er lidt forskellige. Vores hus er kendt som “huset med det runde vindue.” Disse er de mest korrekte tegninger i forhold til hvordan det ser ud nu. Garagen er pillet ned men ellers er den rimelig præcis.  På sigt, ville det være fedt at få bygget en garage igen, men det er ikke vores første prioritet. Det øverste billede er den side der vender ud mod vejen og skoven og det nederste vender ud mod haven. Huset er tegnet så stort set alle vinduer vender ud mod haven og det giver enormt meget privatliv. Det er også der solen kommer ind.

 

Huset med det runde vindue

Huset med det runde vindue

 

HAVEN

Haven er en mellemstor have. Der er en blanding af buske, blomsterbede, store gamle træer, frugttræer, græsplænen og terrasse. Jeg  glæder mig virkelig til at se den hvor alt er sprunget ud. Ugen efter vi flytter ind, sætter vi et legehus op og så skal vi også have en sandkasse på et tidspunkt. Vi overtager nogle af den tidlige ejers havemøbler, men vi skal også selv have nogle på et tispunkt. Jeg vil gerne have et lille loungeområde, hvor man rigtig kan slappe af.

 

 

PLANTEGNING

Dette er den originale plantegning så hvidt jeg kan se i arkiverne. Døren fra stuen og ind til spisestuen er blevet lukket og lavet til soveværelse og kammeret og det sidste værelse er blev lavet til ét stort soveværelse. Havestuen er også en del større idag. Egentlig er vi rimelig tilfredse med grundplanen men vi overvejer at flytte køkkenet lidt tættere på stuen så det bliver i det der oprindelig var spisestue og så lave køkkenet om til et værelse. Det er rart at være tæt på stuen når man står og laver mad, specielt med små børn. Og jeg drømmer også om at have udkig til haven fra køkkenet. Men vi starter med at flytte ind og bo lidt i huset før vi tager en beslutning. Det er nogen gange bedre at have boet i det, inden man tager store renoverings beslutninger.

 

 

 

Skoven kommer til at være vores nabo. Jeg elsker hvordan træerne læner sig ind over vejen. Jeg er selv kommet må den her vej mange gang som barn. Det runde vindue er min favorit detalje på huset. Forhaven trænger til en kærlig hånd og det hvide træværk skal males sort henover sommeren.

 

Leave a Reply

\ASAS\ © design by BLOG MILK