Casa Ljungdahl

Note Design Studio has made our their private residence project. It is a large loft in Stockholm, in the area of Södermalm called Sofo. The house dates from the 1930s and went through many renovation during the years. When they started the project with the 200 square meter apartment their first step was to simplify everything we felt was too much, in terms of dimensions and materials. The task was to create a relaxed, soft environment and the main interior feature is a dark, low-lying base line that runs like a unifying horizon through the whole apartment. The blue-gray line works as a storage unit and becomes a base for the ceiling height to shoot off from. They utilize the loft’s steep niches in a simple way by filling them with really deep drawers. This framing of the rooms create a classic salon atmosphere, and becomes a wink to architecture of the old days. All walls and ceilings are painted in apricot pink and sandy beige tones which gives a soft, hazy atmosphere, creating a dynamic but gentle contrast to the blue-gray base. Nothing in the apartment is white!! See the whole house here.






Leave a Reply

\ASAS\ © design by BLOG MILK