Interview: Christina fra vintageuniverset my.wonderful.finds

Vintagefund hitter stort i indretningen lige nu, og alle ønsker at tilføre noget unikt og personligt til deres bolig. Jeg har derfor taget en snak med Christina, som driver vintageshoppen mywonderfulfinds, da jeg selv har en kæmpe passion for unikke vintagefund. Bliv klogere på, hvad som trender indenfor vintagefund samt hvor du kan finde unikke fund til din boligindretning.

 

1. Hvad går du efter, når du køber ind til mywonderfulfinds?

Når jeg er på jagt efter vintagefund til min webshop, så følger jeg altid min mavefornemmelse – jeg køber ind med hjertet! Det er svært at sige, hvad jeg præcis går efter, jeg ved det som regel, når jeg ser det. Men som hovedregel, så går jeg efter fund, som jeg mener stadig vil være fine og aktuelle i indretningen i dag! Jeg går efter fund, som jeg ved, at mine kunder efterspørger, men ellers prøver jeg altid at tage på indkøb med et åbent sind, og jeg kigger efter fund i alle kategorier. Er jeg heldig at finde smukke tallerkner med blomster og swirl, porcelæn med citroner eller keramikfisk til væggen, så har det været en god dag!

 

 

2. Vil du dele, hvor du finder dine smukke fund?

Det er som sådan ikke nogen hemmelighed, for alle kan finde og købe smukke vintagefund – men det kræver tid – masser og masser af tid – en stor tålmodighed og meget hyppige besøg ude i genbrugsbutikkerne. Jeg finder mine fine fund i genbrugsbutikker, på de store kræmmermarkeder, hos private opkøbere og på loppemarkeder. Jeg kører mange kilometer rundt i Danmark, Sverige og drømmer om en tur til Tyskland.

 

3. Hvordan adskiller du dig fra andre vintageshops?

Da jeg startede mywonderfulfinds tilbage i 2019 solgte jeg udelukkende via Instagram. Dengang syntes jeg, at mange af de loppeprofiler, som jeg selv fulgte var ret rodede og uoverskuelige – lidt ligesom at gå på loppemarkeder faktisk. Jeg blev ikke selv så inspireret i hvert fald. Derfor så jeg en mulighed for at skille mig ud fra mængden ved at bruge mere tid på mine billeder. Jeg har altid arbejdet med detail, salg af produkter og styling, så jeg kender værdien af at sælge en stemning. Jeg ville gerne vise de smukke og unikke fund sådan, som jeg selv forestillede mig, at de skulle bruges i en indretning, så det blev nemmere for mine følgere at se dem hjemme hos sig selv, som en del af deres egen personlige indretning.

 

 

4. Hvad er udfordringen ved at købe vintagefund?

Når man køber vintagefund, så skal man virkelig have øjnene med sig, for det er brugte varer, som du køber, og de kan have skader, skår og brugsspor, hvilket kan nedsætte deres værdi i hvert fald, når de skal sælges videre. Men omvendt kan patina, alderstegn og lette brugspor have en kæmpe værdi, da det netop giver fundene den helt rigtige vintage-feel. Fundene får så meget mere charme, sjæl og personlighed – de har en historie at fortælle. Men det er super ærgerligt at komme hjem med et drømmefund og opdage et kæmpe afslag eller en stor dyb revne. Det er da sket, at jeg i min store forelskelse og rus over et fund har overset en skade, så man skal have gode øjne, og kigge fundene godt efter.

 

5. Er der så udfordringer ved at sælge vintagefund?

Når man sælger vintagefund, så er udfordringen både det svære og det fantastiske på en og samme tid – nemlig det, at der (ofte) kun er én af hver! Når du har fundet et fantastisk fund, som bare stikker helt af og rigtig mange skriver på det og vil købe det, så ville du et eller andet sted ønske, at du havde flere – det ville være godt for business! Men samtidig er det unikke og fantastiske jo, at der potentielt kun er den ene, hvilket gøre fundet så meget mere eftertragtet at få fingrene i.

 

 

6. Hvad er det bedste ved, at have startet mywonderfulfinds?

Det aller bedste ved at have startet mywonderfulfinds – udover at lave det, som jeg elsker aller mest – mine søde søde følgere og kunder. Ja faktisk hele det netværk, som jeg har fået via min profil på instagram, som omfatter søde kunder og ligesindede kollegaer. Jeg får så mange søde beskeder fra mine følgere og kunder, hvor vi har skrevet sammen omkring ja alt og ingenting, fordi vi har fundet sammen omkring en fælles interesse. Tonen er altid venlig og postiv, og jeg får så meget ros, hvilket betyder uendelig meget, når man har kastet sig ud på dybt vand med sin egen forretning. Det giver mod og styrke til at fortsætte og til at kæmpe for det, jeg gerne vil. Jeg har desuden fået et godt netværk og jeg vil nærmest sige ‘virtuelt venskab’ med dygtige loppe-kollegaer, hvor vi kan sparre og hjælpe hinanden, rose hinandens fund og kreativitet, og heppe på hinanden – det er helt uvurderligt, og så er det ikke så ensomt at drive en forretning, som udelukkende er online.

 

 

7. Hvilke trends ser du lige nu indenfor indretning, hvad skal man gå efter?

Den største trend lige nu er ting til væggen – platter, relieffer, keramikdyr, vægstager – ja alle slags vægdekorationer faktisk. Smukke unika fund til væggen, som kan mikses med billeder, plakater og litografier – en billedvæg bliver så meget mere spændende, når der sniger sig en lille vægfisk eller smuk vintageplatte ind. Det bryder de lige linjer og skaber fin dynamik. En anden trend, som stadig er lidt up and coming, og som du skal springe med på, det er små smukke unika figurer i f.eks. træ, fedtsten eller keramik. Smukke dynamiske figurer af f.eks. en kvinde silhouette eller et par. En lille figur, som kan styles i indretningen, som en del af et stilleben. Dem skal du være på udkig efter lige nu. Og ellers alt i flet – kurve, vaser og fade. Det lette naturlige materiale og den lyse nuance passer spot-on i indretningen.

 

Billeder af My wonderful finds.

Leave a Reply

\ASAS\ © design by BLOG MILK